Ystad får destinationsladdning på bästa läge

Det välbesökta handelsområdet på Dragongatan i Ystad har fått destinationsladdare för elbilar. E.ON Drive Infrastructure har driftsatt 10 laddpunkter med möjlighet till både ultrasnabbladdning och AC-laddning. Syftet är att besökare ska kunna utnyttja sin tid effektivt genom att ladda sina fordon medan de utför sina ärenden.

E.ON Drive Infrastructure bygger destinationsladdning anpassad för en modern handelsplats under tillväxt. Det handlar om fem nya laddare med två laddpunkter vardera. Fyra parkeringsplatser erbjuder ultrasnabbladdning upp till 150 kW, medan sex platser möjliggör AC-laddning upp till 22 kW.

– I takt med att fler och fler övergår till att köra elbil är det nödvändigt att tekniken utvecklas i samma takt. Laddning tar tid, och det är viktigt att människor kan använda den tiden på ett meningsfullt sätt. Att kunna ladda bilen medan man utför andra ärenden blir ett naturligt komplement till hemmaladdning, säger Marie Feuk, vd på E.ON Drive Infrastructure Sweden.

Positiva synergier med näringslivet

Intill laddplatserna ligger välbesökta företag som Nordic Wellness, MAX Burgers, Hööks, Wash World och Rosegarden. Numera kan kunderna ladda bilen medan de handlar eller fyller på den egna energin. En bekvämlighet som förenar nytta med nöje på ett affärsdrivande sätt.

– Vår vision är att göra elbilsladdning tillgänglig på många handelsplatser över hela Sverige. Människor ska känna sig trygga i vetskapen om att det alltid finns en lämplig laddplats som passar deras livsstil, säger Marie Feuk.

För mer information kontakta:
Marie Feuk, vd på E.ON Drive Infrastructure Sweden
E-post: marie.feuk@edri.com
Telefon: +46 (0) 72 216 17 29

Om E.ON Drive Infrastructure

E.ON Drive Infrastructure bygger ut framtidens laddinfrastruktur i Sverige och Europa. Vi ser till att moderna laddstationer finns nära och fungerar, från norr till söder.

Vi är en samhällsbyggare redo att tänka större. En trygg samarbetspartner som gör drömmen att köra hållbart möjlig för fler. En hållbar leverantör av lösningar som får elbilslivet att kännas lite mera enkelt och bekvämt.

Liknande inlägg